søndag 31. mars 2013

Hjemmekoselig stue?

Jeg er en av de personene som synes det har vært litt vanskelig å finne min stil, og å innrede huset mitt sånn at jeg føler det er hjemmekoselig. 
Jeg er  veldig utoldmodig, og alt for god på å gjøre impulskjøp. 

Å ha et stort hus på 230kvm, har vært en liten utfordring, og jeg går konstant med planer, tanker, ideer, og titter stadig innom inspirerende nettsider.
Sistnevnte er kanskje med på å gjøre vondt værre egentlig, men det er jo så utrolig mye fint og inspirerende der ute! :)

Jeg tenkte at jeg i dag skulle legge ut noen bilder av stuen, sånn den har vært fra vi flyttet inn i huset vårt, og til den dag i dag. Rett og slett fordi jeg synes selv det er morsomt å se andres "før-underveis-etter"-bilder, og det gjør at jeg lett husker hva jeg ikke skal gjøre på interiørfronten igjen... Hehe...


Da vi bodde i leilighet i Drammen, hadde jeg en sånn "svart/mørk" interiørperiode. Svarte skinnmøbler og Bombay-serien var i full sving i alle hjem, og hos meg var intet unntak.
Jeg får faktisk helt angst når jeg ser bilder derfra idag. Hehe...

Her ser dere at noen av de mørke møblene ble tatt med fra leiligheten da vi flyttet. Den dag i dag er det så å si ingen av møblene på bildet over som er i huset vårt lengre. (Jeg liker Finn.no! )
Jeg husker jeg aldri følte jeg fikk fylt opp huset, det manglet lissom litt møbler her og der for å fullføre rommene... (For å ikke snakke om tekstiler! Et gulvteppe kan gjøre så mye! )Vi bestemte oss for å ha tv-stue i 2.etg, og flyttet derfor noen av møblene opp og sofaen fikk nytt trekk... Jeg tror det var i denne perioden jeg begynte å titte i interiørblader...Jeg kjøpte og malte en kommode, og hentet hjem en gyngestol fra barndomshjemmet mitt.
Herregud så mye ommøblering det var på denne tiden. Jeg fikk aldri ro i sjelen, og ble aldri fornøyd. Jeg klarer lett den dag i dag å se hvorfor. ;)En liten periode trodde jeg Shabby Chick var stilen min, men jeg gikk fort lei av at alt var så slitt.. 
Haha

Jeg fikk stående panel i overraskelses"gave" fra min kjære sommeren 2012, og føler det satte en prikk på i´en i stuen vår. Det ble så mye koseligere!

Jeg mangler fortsatt bilder på veggene, og noen flere interiørdetaljer. Flere er allerede planlagt og noen er på vei i posten. Blir man egentlig noengang HELT fornøyd?Sofaen skulle jeg gjerne hatt i en lysere farge, men den er ufattelig god, og bare 2,5 år gammel, så den får duge noen år til (med mindre jeg plutselig får et innfall, da... Hehe...)Jeg har fått kjøpt inn og hengt opp et speil på veggen over sofaen. Har ingen fine bilder av dette enda, men slenger ved et instagrambilde (som egentlig er av kattene.. Hehe...) hvor dere kan se speilet.

Hentet fra instagram

Jeg merker at våren kommer, og det klør i "interiørfingrene". Jeg saumfarer alle blader, og roter meg igjennom all inspirasjonen jeg finner på nettet. Jeg har lyst til å pusse opp alle kriker og kroker, men man kan ikke ta alt på en gang.

Planen fremover er å gå litt systematisk igjennom rom for rom, fullføre ting som må gjøres (litt maling, noen lister, feste ledninger, kjøpe inn litt tekstiler osv), og håpe at jeg sagte men sikkert kan bli fornøyd med mitt store, fine hus. 
Det handler jo om å gjøre det hjemmekoselig og personlig, og jeg tror det rett og slett handler om å bo seg inn i huset...

Hvordan gjør du huset hjemmekoselig?
Har du noen gode innredningstips?
Klør du i "interiørfingrene" nå når det er lysere tider?10 kommentarer:

 1. Oh yes, slike perioder har jeg hatt (og har vel fortsatt)
  Det er så MANGE stiler jeg synes er fint!
  Men....
  mitt tips er: lag kollasjer av ting du liker. Lagre de i en mappe, gå så tilbake etter en stund å slett det du ikke liker. For min del havner jeg ofte på det samme om og om igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var lurt! :) Jeg er ikke så god på kollasjer enda, men det burde jeg vel få lært meg på en eller annen måte. Synes det var lett før, når jeg brukte Photoscape, men det programmet finnes desverre ikke på mac. Men det må da finnes noen online gode programmer :)

   Takk for tipset ! :)

   Slett
 2. Hihi! Kjenner meg veldig godt igjen.
  Jeg sliter veldig med stiler kjenner jeg. Er jo sååå mye fint. Vanskelig å holde seg til bare en. Så forandrer smaken seg litt også underveis.
  Man må nok bare bo seg litt inn i huset og prøve seg litt frem.
  Stuen din er jo bare blitt finere og finere :-)
  Kjekt å ha litt bilder å se tilbake til.
  Hihi! Husker Bombay ja... skrekk og gru :oP
  Ha en fin siste påskedag!
  Klem Susanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha.. Så godt flere kjenner seg igjen! ;)
   Ja, jeg og sliter... Jeg vil ha litt av alt! Men det blir for rotete for hodet mitt, så jeg får prøve å holde meg litt til en stil, allikevel..

   Er helt enig i at man må bare bo seg inn i huset!
   Takk for det! :)
   Klem

   Slett
 3. jeg grøsser når jeg tenker på noen av interiør "bommertene mine", som desverre er festet på film, men det er jo alikevel morsomt å se. Bombay stilen ja, den er helt umulig å glemme haha.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha.. Jeg var et sekund usikker på om jeg i det heletatt turte poste bildene, men men, vi har vel alle våre perioder! ;)

   Slett
 4. Jeg skrev til deg i går, men det har visst ikke kommet med gitt!! Jeg lider av det samme, det klør virkelig i fingrene etter noe nytt!! Du er litt heldigere siden du har litt større plass ;) Men jo, jeg tenkte jeg skulle gi deg et tips : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151283087996220&set=pb.49604176219.-2207520000.1364844714&type=3&theater Til veggen!! Maggie

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååh.. Ja, jeg fant aldri kommentaren... Men den veggen var jo kjempefin.. Prøvde meg på noe lignendes selv, før vi flyttet herfra første gangen, og da ble det så mye spikerhull overalt, og jeg ble aldri helt fornøyd... :/ Men jeg får prøve meg på bildelist nå (se på nytt innlegg ;) ), kanskje heller ha bildevegg i trappa? Noe må jo gjøres der også, å den er jo høy og fin! :D Ka du tru?

   Du er god, og jeg savner deg! Håper å se deg snart. Klem

   Slett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Ja, det er selvfølgelig en ting man må tenke på, dissa spikra. Men hyllen ble kjempe fin! Et godt alternativ!! Jeg maler en gyngestol som jeg kjøpte på bruktmarked i påska :) Husker du hadde en slik en.. Vil vel ikke tro den blir så mye brukt, men den er fin å se på!! Ja, jeg vil så veldig gjerne se deg snart.. skal du noe neste helg? Smask

  SvarSlett

Hei!
Legg gjerne igjen en kommentar, det er alltid veldig hyggelig!

Mvh Sandra - Med Hjertet i Skyene-